Hoe kan ik een RSS feed van de updates van SCIA Engineer installeren?

Wat is een RSS-feed?

Zou het niet interesant zijn, moest u een melding krijgen wanneer er een nieuwe versie van SCIA Engineer online staat, zonder dat u hiervoor een website zou moeten bezoeken?

Dit is mogelijk met RSS. RSS (Really Simple Syndication) is eigenlijk een stukje informatie op het internet dat een titel bevat, een korte inhoud en een link naar het nieuwsitem. De “nieuwslezer” (zie verder) verzamelt op bepaalde intervallen alle nieuwe nieuwsitems en stuurt dit naar de klanten die deze feed dan kunnen lezen, indien ze hierin geïnteresseerd zijn.

De RSS-feed dat de meest recente updates van SCIA Engineer bijhoudt, is de volgende:

http://www.scia-software.nl/SciaEngineerUpdatesAtom.xml

Hoe kan de RSS-feed geïnstalleerd worden?

De nieuwsitems van de RSS-feed worden verzameld door de "nieuwslezer".

Er zijn verschillende (gratis) "nieuwslezers" beschikbaar:

• as seperate "news reader" programs, such as:
  • Feedreader
  • Greatnews
  • Newzie
  • Sharpreader
  • as a functionality in internet browsers, such as:
  • Internet Explorer 7 en 8
  • Mozilla Firefox
  • Google Mail

Feedreader
Feedreader is een gratis "nieuwslezer" en kan via de volgende link gedownload worden: http://www.feedreader.com/download

Voeg een nieuwe RSS-feed toe:

1. Open de Feedreader en selecteer File > New > Feed

1. Kopieer de url van de feed naar het veld onder "Add feed", en klik op de [OK]-knop
    De url voor Scia Engineer is:  http://www.scia-online.com/update/SciaEngineerUpdatesAtom.xml

1. De titels van de beschikbare nieuwsitems zullen verschijnen in de lijst onder de url.

Lees een RSS-feed:

1. U kan de Feedreader zo instellen dat deze u automatisch een melding geeft wanneer er een nieuw nieuwsitem is gepubliceerd.
    Om hiervoor te zorgen, moet u de Feedreader zo instellen dat deze automatisch mee opstart bij het opstarten van uw computer.
  1. Open de Feedreader en ga naar het menu Tools > Options:

1. Selecteer dezelfde opties als in het voorbeeld hieronder en klik daarna op de [OK]-knop:

1. De Feedreader zal rechtonderaan uw scherm verschijnen in het tray-menu.

Indien er geen nieuw nieuwsitem is, is dit icoon grijs.
Indien er wel een nieuw nieuwsitem is, wordt dit icoon oranje. Indien u hier dan op klikt, zal de Feedreader openen en kan u het nieuwsitem lezen.

Internet Explorer 7 en 8

Voeg een nieuwe RSS-feed toe:

1. Klik op het RSS-logo of kopieer de onderstaande link in Internet Explorer:
    http://www.scia-software.nl/SciaEngineerUpdatesAtom.xml
    Op deze manier gaat u naar de site met alle nieuwe SCIA Engineer versies.

1. Klik in de gele rechthoek op 'Subcribe to this feed'
    Geef een naam op en klik op de [Subscribe] knop.

Lees een RSS-feed:
Klik op de ster in het menu om alle feeds te zien waarin u bent ingeschreven.
Selecteer de "SCIA Engineer - Latest Service Packs"-feed om het laatste nieuws van dit onderwerp te zien.