Is het mogelijk om vanop lokale pc te zien welke serverlicenties op welke pc’s in gebruik zijn?

Indien u SCIA Engineer 2011 of nieuwer gebruikt

In de protectie-instellingen kan er rechts geklikt worden op de betreffende module en vervolgens kan de lijst met gebruikers opgevraagd worden.

Indien u SCIA Engineer 2010 of ouder gebruikt

Indien u wil weten welke serverlicenties door wie in gebruik zijn, moet u volgend programma installeren.

"Show_Flexlm_Usage.bat"

"LMUTIL.EXE"

Beide programma’s moeten in dezelfde willekeurige map opgeslagen worden.

Eerst dient u het programma Show_Flexlm_Usage.bat te editeren door er met de rechtermuisknop op te klikken en edit te kiezen.
U past dan de servernaam aan conform met de naam uit de datfile.

Nu kan u gewoon op Show_Flexlm_Usage.bat dubbelklikken en een textfile wordt gegenereerd met de gewenste informatie.