Na installatie van een nieuwe standalone versie van SCIA Engineer, wordt de protectie van de oudere versie niet meer gevonden.

Indien u een nieuwe versie van SCIA Engineer installeert, zal eveneens de licentie van de oudere versie(s) geupdate moeten worden indien u nog met deze oudere versies wilt werken. Dit is wel enkel het geval voor oudere versies vanaf SCIA Engineer 2010.0.

Dus, wanneer u de licentie importeert voor de nieuwe versie van SCIA Engineer, moet dit NIEUW licentie-bestand ingelezen worden als u een oudere versie wil starten.

Om de licentie file te updaten voor SCIA Engineer 2010.0 en nieuwer, moet u de "Protection setup" openen (via "Programs -> SCIA Engineer -> Licence Manager" of door op "lockman.exe" te klikken in de installatie folder van deze oudere versie). Hier kan u dan klikken op ‘Import licence file’. Dit commando will deze versie van SCIA Engineer ook updaten en vervolgens kan er ook weer met deze versie gewerkt worden.